Wiebren Pool

Wiebren Pool is een veelgevraagd adviseur voor verschillende branches. Zijn voornaamste opdrachtgevers zijn banken en verzekeraars, productiebedrijven, dienstverlenende bedrijven en ziekenhuizen.

Wiebren wordt geboren in een middenstandsgezin in Friesland. Hij krijgt het ondernemerschap met de paplepel ingegeven; zijn vader is een groot voorbeeld van hoe je de klant altijd op je netvlies hebt en tegelijk jezelf blijft vernieuwen.

Als verdienstelijk amateurwielrenner leert hij al jong om te knokken voor resultaat. Ook ontdekt hij dat je veel kunt presteren door discipline, creativiteit en effectiviteit goed te combineren.

Na een stevig ongeluk is hij na een jaar in staat opnieuw een wedstrijd te winnen: de ronde van Surhuisterveen. Een bijzondere ervaring, met lessen voor het leven. Fietsen is, samen met hardlopen, nog steeds Wiebrens favoriete sportbeoefening.

De academische achtergrond van Wiebren is een combinatie van bedrijfskunde, leer- en ontwikkelpsychologie en onderwijskunde. Wiebren heeft brede ervaring met alle niveaus van het onderwijs en is altijd begaan geweest met competentieontwikkeling, ofwel de vraag hoe je iedereen, jong of oud, datgene kunt laten doen waar hij/zij goed in is.

Eind jaren tachtig is Wiebren werkzaam voor de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en ISW/IBW en als zelfstandig adviseur. Hij treedt op als programma- en projectmanager en ontwikkelt opleidingstrajecten, komt met een keur aan verschillende bedrijven in aanraking. De rode draad in die jaren is de relatie tussen onderwijs en arbeid.

Wiebren Pool PPTI In 1990 richt Wiebren PPTI op. Riemie Pool-Meines is dan al meteen bij het bedrijf betrokken.

Wiebren blijft altijd op zoek naar nieuwe inzichten, vindt daarvoor zijn inspiratie net zo goed in vakliteratuur als in verhalen en ervaringen uit de praktijk. Bij de Open Universiteit is hij bezig met (promotie)onderzoek naar ‘interactieve processen vanuit de responsieve complexiteit’.

Contact

T. 0513-654656

info@ppti.nl

Hertshooi 7                               8445 RW Heerenveen

Quotes en citaten